MAKROBIOTIKA

életmód, táplálkozás, egészség

Címkék

áfonya (2) agar agar (3) alaplé (1) alma (7) almalé (8) amazake (1) árpamaláta (2) bab (1) babérlevél (2) bancha (1) barnarizs (3) bazsalikom (2) bojtorján (2) bor (1) bors (2) brokkoli (4) búza (1) búzadara (3) búzakolbász (1) búzaliszt (1) búzaszirup (2) cékla (2) citrom (8) citromhéj (2) citromlé (2) császármorzsa (1) cseresznye (1) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) cukkini (1) daikon (1) dió (6) durumliszt (1) durumtészta (1) édesburgonya (1) édesség (24) édes rizs (2) eper (1) fagylalt (1) fahéj (6) fehérrépa (5) fehér liszt (6) fejtett bab (1) feltét (5) fenyőmag (1) fokhagyma (12) főzelék (6) fu (1) fusilli (1) gesztenye (2) gyömbér (5) hajdina (3) hal (1) humusz (1) ital (3) juharszirup (1) kakaópor (1) kakukkfű (3) kapor (2) káposzta (2) karalábé (3) karfiol (2) karob (1) karobpor (1) kása (3) kelbimbó (3) kelkáposzta (1) kimpira (1) köles (6) kombu (1) kömény (8) kompót (1) koriander (1) körözött (1) körte (3) krém (6) krémleves (6) krokett (2) krumpli (1) kukicha tea (1) kukoricadara (1) kukoricakeményítő (3) kukoricaliszt (1) kukorica olaj (1) kuszkusz (2) kuzu (6) lasagna (1) lekvár (2) lencse (2) leves (9) lilahagyma (1) majoranna (2) málna (1) mandula (2) mandulavaj (1) mártás (2) mazsola (6) mentalevél (1) metélőhagyma (1) mirin (1) miso (3) mochi (1) muffin (2) napraforgóolaj (2) narancslé (1) nishime (1) nyílgyökérpor (4) ohagi (1) oregánó (1) oregano (1) őszibarack (2) palacsinta (1) paraj (1) paszternák (1) petrezselyem (11) pirospaprika (8) póréhagyma (2) pörkölt (1) puding (5) püré (2) rántotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizsecet (1) rizsliszt (9) rizstej (12) rizstejszín (3) rizs szirup (20) rozsliszt (1) sárgaborsó (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (17) shiitake gomba (5) shoyu (7) sütőpor (2) sütőtök (7) szegfűszeg (2) szejtán (2) szerecsendió (2) szezámmag (2) szezámolaj (35) szódabikarbóna (2) szójaszósz (2) szójatej (5) szójatejszín (2) tahini (3) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejrizs (2) tejszín (1) teljes kiőrlésű búzaliszt (5) tempeh (1) tempura (1) tészta (4) tofu (3) tönköly (1) turmix (1) udon (1) újhagyma (3) umeboshi püré (1) vanília (10) vega mix (5) vöröshagyma (32) vörös lencse (1) wakame (1) zab (1) zabliszt (1) zabpehely (3) zabtej (3) zabtejszín (1) zeller (2) zellerszár (6) zöldborsó (3) zöldségleves (1)

A hosszú élet tudománya, a fiatalodás művészete

Gesztenyekrémleves

2010.12.22.

Hozzávalók (4 személyre):
- 250 g gesztenye darálva
- 4 ek szezámolaj
- 50 g sárgarépa reszelve
- 25 g póréhagyma szeleteve
- 1 tk rizs szirup
- 400 ml zöldségalaplé (1 ek vega-mix + 400 ml víz + 1 tk só)
- 200 ml rizstejszín
- őrölt szerecsendió

Elkészítési idő:
kb. 30 perc

Elkészítés:
A gesztenyét olajon átforgatom.
Ráöntöm a rizsszirupot és karamellizálom.
Hozzáadom a sárgarépát, a pórét.
Rövid párolás után felöntöm a zöldségalaplével.
Reszelek bele szerecsendiót, és kb. 20 percig főzöm.
Leturmixolom, belekeverem a tejszínt alacsony láng fölött.

Tálalás:
Őrölt fahéjjal megszórva.

Címkék: gesztenye póréhagyma sárgarépa szerecsendió szezámolaj rizstejszín rizs szirup

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://makrobiotika.blog.hu/api/trackback/id/tr562537345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.