MAKROBIOTIKA

életmód, táplálkozás, egészség

Címkék

áfonya (2) agar agar (3) alaplé (1) alma (7) almalé (8) amazake (1) árpamaláta (2) bab (1) babérlevél (2) bancha (1) barnarizs (3) bazsalikom (2) bojtorján (2) bor (1) bors (2) brokkoli (4) búza (1) búzadara (3) búzakolbász (1) búzaliszt (1) búzaszirup (2) cékla (2) citrom (8) citromhéj (2) citromlé (2) császármorzsa (1) cseresznye (1) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) cukkini (1) daikon (1) dió (6) durumliszt (1) durumtészta (1) édesburgonya (1) édesség (24) édes rizs (2) eper (1) fagylalt (1) fahéj (6) fehérrépa (5) fehér liszt (6) fejtett bab (1) feltét (5) fenyőmag (1) fokhagyma (12) főzelék (6) fu (1) fusilli (1) gesztenye (2) gyömbér (5) hajdina (3) hal (1) humusz (1) ital (3) juharszirup (1) kakaópor (1) kakukkfű (3) kapor (2) káposzta (2) karalábé (3) karfiol (2) karob (1) karobpor (1) kása (3) kelbimbó (3) kelkáposzta (1) kimpira (1) köles (6) kombu (1) kömény (8) kompót (1) koriander (1) körözött (1) körte (3) krém (6) krémleves (6) krokett (2) krumpli (1) kukicha tea (1) kukoricadara (1) kukoricakeményítő (3) kukoricaliszt (1) kukorica olaj (1) kuszkusz (2) kuzu (6) lasagna (1) lekvár (2) lencse (2) leves (9) lilahagyma (1) majoranna (2) málna (1) mandula (2) mandulavaj (1) mártás (2) mazsola (6) mentalevél (1) metélőhagyma (1) mirin (1) miso (3) mochi (1) muffin (2) napraforgóolaj (2) narancslé (1) nishime (1) nyílgyökérpor (4) ohagi (1) oregánó (1) oregano (1) őszibarack (2) palacsinta (1) paraj (1) paszternák (1) petrezselyem (11) pirospaprika (8) póréhagyma (2) pörkölt (1) puding (5) püré (2) rántotta (1) rizottó (1) rizs (1) rizsecet (1) rizsliszt (9) rizstej (12) rizstejszín (3) rizs szirup (20) rozsliszt (1) sárgaborsó (1) sárgadinnye (1) sárgarépa (17) shiitake gomba (5) shoyu (7) sütőpor (2) sütőtök (7) szegfűszeg (2) szejtán (2) szerecsendió (2) szezámmag (2) szezámolaj (35) szódabikarbóna (2) szójaszósz (2) szójatej (5) szójatejszín (2) tahini (3) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejrizs (2) tejszín (1) teljes kiőrlésű búzaliszt (5) tempeh (1) tempura (1) tészta (4) tofu (3) tönköly (1) turmix (1) udon (1) újhagyma (3) umeboshi püré (1) vanília (10) vega mix (5) vöröshagyma (32) vörös lencse (1) wakame (1) zab (1) zabliszt (1) zabpehely (3) zabtej (3) zabtejszín (1) zeller (2) zellerszár (6) zöldborsó (3) zöldségleves (1)

A hosszú élet tudománya, a fiatalodás művészete

Áfonyás muffin

2010.12.24.

Hozzávalók (24 db muffin lesz belőle):
- 200 g fekete áfonya

Száraz hozzávalók:

- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g fehér liszt
- 2 ek sütőpor
- 1/2 tk só

Nedves hozzávalók:
- 500 ml rizstej
- 350 ml almalé
- 125 ml kukorica olaj
- 150 g rizs szirup
- 1 ek vanília kivonat

Elkészítési idő:
60 perc

Elkészítés:
Összekeverem külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat, majd összeöntöm és belekeverem az áfonyát.
Muffin sütőformába öntöm és 45-50 percig sütöm, míg aranybarna nem lesz.

Tálalás:
Fahéjjal megszórom a tetejét.

Címkék: édesség muffin vanília áfonya sütőpor rizstej almalé fehér liszt kukorica olaj teljes kiőrlésű búzaliszt rizs szirup

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://makrobiotika.blog.hu/api/trackback/id/tr222555954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.